Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-04-2022
Szybka, pyszna i kolorowa sałatka ze słodkim melonem kantalupa, grillowaną gruszką oraz delikatnym serem camembert. Jest idealna jako samodzielne danie, pożywna przekąska lub posiłek do pracy.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Gruszkę kroimy w plastry i grillujemy je na wysmarowanej olejem patelni grillowej do momentu lekkiego skarmelizowana. Miąższ melona kroimy w kostkę. Awokado obieramy, lekko skrapiamy sokiem z cytryny i również kroimy w kostkę. Na talerzach układamy liście roszponki, grillowane plastry gruszki, melona, awokado, kawałki sera camembert oraz pomidorki koktajlowe.
Do małego słoiczka wlewamy olej rzepakowy, sok z cytryny, syrop klonowy oraz musztardę miodową. Dodajemy szczyptę soli oraz świeżo zmielonego pieprzu, zakręcamy słoiczek i energicznie mieszamy. Sałatkę polewamy powstałym sosem i posypujemy ją ziarnami słonecznika.