Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś sałatka z melona, rukoli i szynki parmeńskiej. Tutaj szynkę lekko podsmażamy by nabrała chrupkości. Świeża niestety zginie w tej sałatce. Najlepiej wstawić do lodówki na 30 min. i przygotować przed podaniem. Składniki proste, sos prosty, ogólnie wszystko proste i trwa chwilę jej przygotowanie.
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 33
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 5
Polecam.
Odsłon: 140
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 33
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 5
Polecam.
Odsłon: 140
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 90
Składniki
Melona obieramy i kroimy w drobną kostkę usuwając gniazda nasienne.
Ocet balsamiczny, miód i oliwę z przyprawami mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Na posmarowanej oliwą patelni smażymy lekko, pokrojoną w kawałki szynkę parmeńską i studzimy.
Wykładamy do miski rukolę, wsypujemy pomieszaną szynkę z melonem i polewamy całość sosem. Posypujemy posiekanymi liśćmi bazylii.