Sałatka z marynowanych pieczarek

Sałatka z marynowanych pieczarek
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Prosta i smaczna sałatka na stół wielkanocny.

Składniki

  • Pieczarki marynowane 1 duży słoik
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Kukurydza 1 puszka
  • Ogórki kiszone 4 szt.
  • Jajka 4 szt.
  • Ser żółty 10 dag
  • Majonez ½ szklanki
  • Jogurt naturalny 4 łyżki
  • Szczypiorek
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jajka ugotować na twardo i pokroić w grubszą kostkę. Tak samo pokroić oczyszczoną paprykę, ogórki, ser i odsączone pieczarki i kukurydzę. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez, jogurt, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do salaterki i posypać posiekanym szczypiorkiem. Schłodzić w lodówce i podawać z dobrą wędliną.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 13 marca
Pyszotka;)
Składniki
  • Pieczarki marynowane 1 duży słoik
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Kukurydza 1 puszka
  • Ogórki kiszone 4 szt.
  • Jajka 4 szt.
  • Ser żółty 10 dag
  • Majonez ½ szklanki
  • Jogurt naturalny 4 łyżki
  • Szczypiorek
  • Sól i pieprz do smaku
Składniki