Sałatka z marynowanych pieczarek

Sałatka z marynowanych pieczarek
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Ostatnio odnalazłam wśród ubiegłorocznych przetworów kilka słoiczków marynowanych pieczarek. Zastanawiałam się jak je wykorzystać, a ponieważ zbliżał się czas śniadania powstała ta oto sałatka :)

Składniki

  • Jajka - 4 szt. - ugotowane na twardo
  • Marynowane pieczarki - słoiczek
  • Marynowana papryka - czerwona - kilka kawałków
  • Ser żółty - 150 g
  • Majonez - 5 łyżek
  • Ketchup - 1 łyżka
  • Sól i pieprz - do smaku

Przygotowanie

  1. Marynowane pieczarki (miałam średniej wielkości słoiczek - ok. 20 szt. - ale dajcie tyle, by podeszło pod Wasz smak :) ) kroimy w cienkie plasterki, kawałki marynowanej papryki czerwonej i ugotowane na twardo jajka w paseczki. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez i ketchup - doprawiamy solą i pieprzem.

Składniki
  • Jajka - 4 szt. - ugotowane na twardo
  • Marynowane pieczarki - słoiczek
  • Marynowana papryka - czerwona - kilka kawałków
  • Ser żółty - 150 g
  • Majonez - 5 łyżek
  • Ketchup - 1 łyżka
  • Sól i pieprz - do smaku
Składniki