Sałatka z makreli, kaszy owsianej i fety

Sałatka z makreli, kaszy owsianej i fety
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Sałatka z wędzonej makreli, kaszy owsianej, sera fety, papryki i ogórków konserwowych. Podawana z olejem.

Składniki

  • 1 makrela wędzona,
  • 1 szklanka kaszy owsianej,
  • 3 ogórki konserwowe,
  • 3 plastry papryki czerwonej konserwowej,
  • 2 plastry papryki żółtej konserwowej,
  • 150 g sera fety,
  • czarny pieprz do smaku,
  • olej.

Przygotowanie

  1. Z makreli pozbywamy się ości i skóry, rozdrabniamy na małe kawałeczki. Kaszę owsianą gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

    Papryki i ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę. Ser feta rozkruszamy. Makrelę, ostudzoną kaszę, warzywa i ser mieszamy ze sobą.

    Dodajemy czarny pieprz i olej. Mieszamy wszystko dokładnie ze sobą.

    Smacznego ;)

Składniki
  • 1 makrela wędzona,
  • 1 szklanka kaszy owsianej,
  • 3 ogórki konserwowe,
  • 3 plastry papryki czerwonej konserwowej,
  • 2 plastry papryki żółtej konserwowej,
  • 150 g sera fety,
  • czarny pieprz do smaku,
  • olej.
Składniki