Sałatka z makaronu ryżowego

Sałatka z makaronu ryżowego
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Sałatka, którą robię bardzo często na różne okazje. Makaron ryżowy i paluszki krabowe są produktami raczej bezsmakowymi, ale w połączeniu ze świeżym ogórkiem i aromatycznym koperkiem nabierają nowego wyrazu :)

Składniki

  • Makaron ryżowy - 1 opakowanie
  • Paluszki krabowe - 250 g
  • Koperek - 1 pęczek
  • Ogórek zielony - 1 szt.
  • Sól i pieprz - do smaku
  • SOS:
  • Majonez - Mały słoiczek
  • Jogurt naturalny - 1 kubek
  • Musztarda - 1 łyżka

Przygotowanie

  1. Makron ryżowy namaczamy w gorącej wodzie (zgodnie z przepisem na opakowaniu). Odcedzamy, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Koperek siekamy. Paluszki krabowe kroimy na małe kawałki. Wszystko mieszamy.

  2. Łączymy składniki sosu majonezowego i mieszamy razem z sałatką. Doprawiamy solą i pieprzem.

Składniki
  • Makaron ryżowy - 1 opakowanie
  • Paluszki krabowe - 250 g
  • Koperek - 1 pęczek
  • Ogórek zielony - 1 szt.
  • Sól i pieprz - do smaku
  • SOS:
  • Majonez - Mały słoiczek
  • Jogurt naturalny - 1 kubek
  • Musztarda - 1 łyżka
Składniki