Sałatka z makaronem ryżowym w sosie tatarskim

Sałatka z makaronem ryżowym w sosie tatarskim
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Sezon grillowy w pełni, więc mam propozycję na szybką i ciekawą sałatkę w sam raz do cieplutkiej kiełbaski. W roli głównej makaron ryżowy, świeże warzywa, zwłaszcza rzodkiewki wprost ze szklarni moich Rodziców i bardzo dużo koperku. Całość wzbogaciłam sosem tatarskim. Zapraszam :)

Składniki

  • Makaron ryżowy ok. 50 g
  • Rzodkiewki 5-6 szt.
  • Ogórek zielony 1/3 szt.
  • Papryka czerwona 1/4 szt.
  • Papryka żółta 1/4 szt.
  • Cebula czerwona 1/4 szt.
  • Cebula biała 1/4 szt.
  • Koperek zielony 1 pęczek
  • Sos tatarski 3 łyżki
  • Sól morska
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron ryżowy ugotować wg opisu na opakowaniu, odcedzić i zostawić do wystudzenia.

    Warzywa dokładnie umyć i pokroić w kostkę.

    Cebulkę obrać i drobno pokroić.

    Koperek umyć i posiekać.





  2. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać sos tatarski, doprawić solą i pieprzem.

  3. Smacznego !

  4. :)

Komentarze do przepisu (14)

fafiatko 05 maja 2018
Swietna salatka, idealna do grila!
Nevermore 05 maja 2018
Ja powiem inaczej, idealna do rusztu xD
GREGORHSPEED 05 maja 2018
Bardzo lubię takie innowacyjne sałatki <3 Wspaniałe połączenie <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Makaron ryżowy ok. 50 g
  • Rzodkiewki 5-6 szt.
  • Ogórek zielony 1/3 szt.
  • Papryka czerwona 1/4 szt.
  • Papryka żółta 1/4 szt.
  • Cebula czerwona 1/4 szt.
  • Cebula biała 1/4 szt.
  • Koperek zielony 1 pęczek
  • Sos tatarski 3 łyżki
  • Sól morska
  • Pieprz
Składniki