Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna w przygotowaniu sałatka z kaszą kuskus i warzywami. Idealnie sprawdzi się jako sycące śniadanie lub przekąska do pracy. Ten lekki posiłek posmakuje nie tylko wegetarianom, mięsożercy będą również nim zachwyceni. Jedna porcja sałatki to około 380 kcal.
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88281
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 38
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88281
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 38
Składniki
Kaszę przesyp do miski, zalej wrzątkiem (woda powinna sięgać odrobinę ponad poziom kaszy).
Przykryj talerzem i odstaw na 10 minut. Po upływie czasu przemieszaj widelcem.
Paprykę i ogórka umyj i pokrój w kostkę.
Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i także pokrój w kostkę.
Pietruszkę drobno posiekaj.
Do większej miski przełóż kaszę, dodaj wszystkie warzywa i dokładnie wymieszaj.
Oliwę połącz z sokiem z cytryny i przyprawami, dressingiem polej gotową sałatkę.