Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i łatwa w przygotowaniu sałatka z kapusty pekińskiej, pomidorów, fety i piersi z kurczaka podsmażonej w aromatycznych przyprawach. Jest na tyle sycąca, że można ją zaserwować na obiad jako samodzielne danie z dodatkiem pieczywa lub na kolację.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 233
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i nacieramy papryką, curry, solą i pieprzem według uznania. Na patelni rozgrzewamy olej, rumienimy na nim pierś z kurczaka z obu stron na dużym ogniu. Zmniejszamy ogień, dodajemy łyżkę sosu sojowego i 1/2 szklanki wody. Przykrywamy patelnię pokrywą. Dusimy pierś 20 minut. Wyjmujemy z patelni i odstawiamy do przestudzenia. Do szklanki dajemy wszystkie składniki sosu i mieszamy je dokładnie do całkowitego połączenia. Kapustę kroimy niezbyt drobno. Przekładamy do miski, dajemy szczyptę soli i lekko wyciskamy ją w rękach, aby trochę zmiękła. Tak przygotowaną wykładamy na duży talerz. Na kapuście pekińskiej układamy pomidory pokrojone w ósemki, pierś pociętą na plastry i fetę pokrojoną w kostkę. Sałatkę polewamy sosem i posypujemy natką oraz ziarenkami czarnuszki. Sałatka z kurczakiem i fetą gotowa!