Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantny kurczak, słodki ananas i lekko orzechowa rukola. Świetne połączenie smaków w kolorowej sałatce.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 43
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 43
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Składniki
Kurczaka kroimy na kawałki. Dodajemy olej i przyprawę Jamaican Jerk. Mieszamy. Smażymy na patelni z obu stron, aż ładnie się zarumienią. Mięso z udka potrzebuje trochę więcej czasu niż pierś z kurczaka. Kroimy warzywa i ananasa. Mieszamy olej z przyprawą na sos. Na talerzach układamy miks sałat, rukolę, warzywa, ananasa. Polewamy sosem. Na końcu układamy smażonego kurczaka i posypujemy słonecznikiem. Podajemy od razu.