Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kurczakiem, ananasem i kapustą pekińską to świetna propozycja idealna na śniadanie czy kolacje a także szybki posiłek, który możemy zabrać ze sobą do pracy. Taka przekąska to również znakomite danie idealne na świąteczny stół. Sałatka z kurczakiem, ananasem i kapustą pekińską jest prosta i szybka do przygotowania, a jednocześnie bardzo smaczna i sycąca. Przyrządzenie jej nie wymaga dużego nakładu czasu ani specjalnych umiejętności kulinarnych.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 26
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 26
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Składniki
Oczyszczonego i umytego kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy do miski i łączymy z przyprawą do kurczaka dokładnie mieszając a następnie odstawiamy na 15 minut. Pokrojone mięso podsmażamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem około 5-7 minut, do momentu aż uzyska złoty kolor, od czasu do czasu mieszamy, zdejmujemy z ognia i studzimy.
Kapustę pekińską drobno siekamy. Odsączone z syropu plastry ananasa kroimy w niewielką kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. W dużej misce umieszczamy usmażonego kurczaka, dodajemy posiekaną kapustę pekińską, pokrojonego ananasa, starty ser oraz odsączoną z zalewy kukurydzę. Na końcu dodajemy majonez, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.