Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka idealna na wszelkiego rodzaju imprezy.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
Składniki
Składniki sałatki należy kroić w kostkę. Ziemniaki ugotować w łupinach. Obrać i pokroić. Mięso zalać wrzątkiem, dodać Vegety i gotować 15 - 20 minut do miękkości (sprawdzam wbijając wykałaczkę - jak nie cieknie krew, jest dobre). Wyciągnąć, pozostawić do przestygnięcia i pokroić w kostkę (1 cm). Cebulę obrać, pokroić i zalać wrzątkiem. Sparzyć 2 minuty i odcedzić. Jajka ugotować na twardo (10 min od zagotowania), obrać i pokroić. Ananasa odsączyć z zalewy, pokroić. Kukurydzę, selera odsączyć. Selera dodatkowo odcisnąć, pokroić (2 cm). Ogórki, pokroić i dodać do reszty składników. Do sałatki dodać majonez, jogurt, pieprz do smaku. Całość wymieszać i schłodzić godzinę przed podaniem.