Sałatka z krewetkami

Sałatka z krewetkami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Idealna kolacja we dwoje. Ideał! Walentynki? Urzekniecie drugą połówkę. Dalej! Zapisujcie i testujcie. Czekamy na Wasze opinie. Nas po prostu zniewoliła.

Składniki

  • 1 szalotka
  • 1 garść czarnych oliwek
  • 150 g pomidorków
  • 500 g krewetek w pancerzu
  • 2 łyżki kaparów
  • 160 g miksu sałat
  • 1 jajko
  • 1 mango
  • Sos:
  • 50 ml oleju z pestek winogrona
  • 1 łyżka musztardy angielskiej
  • 1 łyżka miodu lipowego
  • 1 łyżeczka przyprawy do sałatek np Prymat
  • 3 wiórki soli wędzonej

Przygotowanie

  1. Szalotkę kroimy w piórka.
    Oliwki kroimy w krążki.
    Pomidorki kroimy wg naszych upodobań. U nas w połówki i ćwiartki.
    Jajko gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.
    Mango kroimy w kostkę.
    Kapary odcedzamy.
    Krewetki smażymy w pancerzu na rozgrzanym oleju, obieramy, oczyszczamy i kroimy na kawałki.
    Sos:
    Olej, musztardę, miód, przyprawę, sól wędzoną, mieszamy do połączenia składników.

    Wszystkie składniki łączymy ze sobą, schładzamy.

Komentarze do przepisu (3)

konhambos 11 stycznia 2019
To po prostu musi smakowac :)
babcitereskiciasta 15 stycznia 2019
Szkoda zjeść, to arcydzieło.:)
GREGORHSPEED 16 stycznia 2019
Oj tam ;)
Składniki
  • 1 szalotka
  • 1 garść czarnych oliwek
  • 150 g pomidorków
  • 500 g krewetek w pancerzu
  • 2 łyżki kaparów
  • 160 g miksu sałat
  • 1 jajko
  • 1 mango
  • Sos:
  • 50 ml oleju z pestek winogrona
  • 1 łyżka musztardy angielskiej
  • 1 łyżka miodu lipowego
  • 1 łyżeczka przyprawy do sałatek np Prymat
  • 3 wiórki soli wędzonej
Składniki