Sałatka z komosą i twarogiem wędzonym

Sałatka z komosą i twarogiem wędzonym
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Pyszne i pożywne śniadanie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Komosę ryżową płuczemy kilka razy na sicie, zalewamy ok 100 ml wody i gotujemy. Od momentu kiedy woda zacznie wrzeć powinno wystarczyć 10-15 minut (jest gotowa kiedy pojawią się białe "sprężynki"). Zostawiamy do ostudzenia.

    Pomidory kroimy w grubą kostkę, paprykę w plastry. Oliwki i cebulki marynowane kroimy na mniejsze kawałki. Twaróg kruszymy w palcach. Wszystkie składniki, włącznie z komosą, mieszamy z musztardą i doprawiamy pieprzem do smaku. Dekorujemy szczypiorkiem

Komentarze do przepisu (4)

SlodkoSlodka83 31 lipca 2019
Bardzo smaczna,muszę kiedyś zrobić :-)
Dolcevita-in-my-kitchen 31 lipca 2019
Bardzo smacznie wyglada :)
Docherro 01 sierpnia 2019
Apetyczna sałatka:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki