Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka dla amatorów kaszy gryczanej i buraczków. Doskonała przekąska, propozycja na kolację lub posiłek w pracy:) Składniki dostaniemy w każdym sklepie spożywczym, ich koszt będzie raczej przystępny a sałatka zaspokoi duży głód:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 174
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 174
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Kaszę gryczaną prażoną /może być zwykła/ gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Buraczki /bez obierania/ gotujemy w wodzie lub pieczemy w piekarniku, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Ser feta odsączamy z zalewy i również kroimy. Cebulę czerwoną obieramy i drobno siekamy. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez /ja dodałam łyżeczkę, gdyż ser feta przy mieszaniu dobrze łączy składniki/ i doprawiamy do smaku pieprzem i solą /- ostrożnie by nie przesolić bo feta jest dość słony/. Mieszamy i odstawiamy na godzinę.