Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem i pesto bazyliowym

Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem i pesto bazyliowym
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: sereberko80
przygody z "jaglanką" ciąg dalszy :-). sałatka inna niż te, które do tej pory jadłam, smakuje ... oryginalnie dzieki tuńczykowi. polecam :-)

Składniki

  • kasza jaglana 1/2 szkl.
  • tuńczyk z puszki (w kawałkach, w sosie własnym) 15 dag
  • czerwona papryka 1/4
  • ogórek 1/2
  • pesto bazyliowe 2 - 3 czubate łyżeczki
  • pestki słonecznika garść
  • oliwa 2 łyżeczki
  • sól, pieprz
  • kiełki do dekoracji

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu, przestudzić. Tuńczyka rozdrobnić widelcem, ogórka i paprykę pokroić w kostkę. Kaszę wymieszać z warzywami, dodać pesto i oliwę, doprawic sola i pieprzem według uznania. Przed podaniem posypać prażonym na suchej patelni słonecznikiem i kiełkami. Smacznego :-)

Komentarze do przepisu (3)

Ewaaa 14 października 2013
zdrowo i smacznie :)
Konto usunięte 14 października 2013
Jak najbardziej piszę się tą sałatkę, składniki wspaniałe, a do tego jeszcze kiełki, samo zdrowie :))
sereberko80 15 października 2013
polecam :-) na jesień witamin nigdy za wiele :-)
Składniki
  • kasza jaglana 1/2 szkl.
  • tuńczyk z puszki (w kawałkach, w sosie własnym) 15 dag
  • czerwona papryka 1/4
  • ogórek 1/2
  • pesto bazyliowe 2 - 3 czubate łyżeczki
  • pestki słonecznika garść
  • oliwa 2 łyżeczki
  • sól, pieprz
  • kiełki do dekoracji
Składniki