Sałatka z kaszą gryczaną, serem feta i brokułem

Sałatka z kaszą gryczaną, serem feta i brokułem
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ErJot
Szybka i prosta w przygotowaniu sałatka jarska, którą możemy wzbogacić wędliną lub pieczonym kurczakiem.

Składniki

  • kasza gryczana 1 woreczek
  • brokuł 1 szt
  • ser feta 25 dag
  • seler naciowy 2 łodygi
  • pomidorki koktajlowe 10 szt
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Kaszę gryczaną /ja wybrałam prażoną/ gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Brokuła dzielimy na małe różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy ok. 2-4 min., odsączamy i studzimy. Łodygi selera naciowego obieramy z łykowatych włókien i kroimy w plasterki. Ser feta odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy pokrojone na połówki lub ćwiartki pomidorki koktajlowe i ponownie mieszamy.

Składniki
  • kasza gryczana 1 woreczek
  • brokuł 1 szt
  • ser feta 25 dag
  • seler naciowy 2 łodygi
  • pomidorki koktajlowe 10 szt
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
Składniki