Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli przepis na tradycyjny tabboulech (libański klasyk znany we wszystkich krajach arabskich), dla tych, co już tęsknią za wakacjami - idealny do pieczonego mięsa, ale także jako samodzielne danie
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 264
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 264
Składniki
kaszę zalewamy wrzątkiem, dosypujemy płaską łyżeczkę soli i gotujemy pod przykryciem 15 min, odcedzamy i pozostawiamy do wystudzenia
pietruszkę, szczypiorek i miętę drobno siekamy i wrzucamy do dużej miski
ogórka i pomidora kroimy w niewielką kostkę i dodajemy do zieleniny
czosnek wyciskamy przez praskę i również dodajemy do miski
teraz dodajemy wystudzoną kaszę, sok wyciśnięty z cytryny oraz oliwę i dokładnie wszystko mieszamy, przy okazji solimy i pieprzymy do smaku, no i gotowe, smacznego ;-)