Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kozi ser. Więc polecam go w takim towarzystwie.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 315
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 450
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 415
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 278
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 315
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 450
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 415
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 278
Składniki
Sos : wymieszałem wszystkie składniki sosu w słoiku. Przekroiłem figi n połówki, posmarowałem je pędzelkiem zanurzonym w oliwie. Na desce do krojenia rozsypałem cukier, położyłem na nim figi stroną przecięcia do dołu, lekko docisnąłem. Mocno rozgrzałem żeliwną patelnię , rozłożyłem na niej figi, karmelizowałem około 3 minuty. Sałatka : wymieszałem listki sałat ze sprażonymi na suchej patelni orzeszkami piniowymi i sosem (2/3). Ułożyłem na talerzu, na wierzchu rozłożyłem figi i pokrojony na kawałki ser kozi. Całość skropiłem sosem.