Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka jest pyszna, szybka do wykonania i bardzo sycąca. W dni, kiedy nie mamy czasu na ugotowanie obiadu może go zastąpić. A poza tym doskonała na kolację, jako dodatek do grilla, jako przekąska do pracy.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 81
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1582
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 81
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1582
Składniki
Kurczaka kroimy na małą kostkę, obtaczamy w ulubionej przyprawie pomieszanej z kilkoma łyżkami oleju, odstawiamy do lodówki na pół godziny. Następnie smażymy, odsączamy na ręczniku i studzimy
Kapustę pekińską drobno szatkujemy Jajka kroimy w kostkę, podobnie ogórki i paprykę Fasolę odsączamy z zalewy
Składniki solimy i dodajemy pieprzu
Wszystkie składniki mieszamy
Dodajemy 3-4 łyżki majonezu i jeszcze raz mieszamy