Sałatka z kapusty pekińskiej do obiadu

Sałatka z kapusty pekińskiej do obiadu
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Prosta, smaczna i łatwa w przygotowaniu.

Składniki

  • 1/2 małej główki kapusty pekińskiej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 mała puszka groszku konserwowego
  • 1 łyżka majonezu
  • 50 ml oleju sezamowego
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • cukier
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy.
    Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy.
    Paprykę kroimy w kostkę.
    Majonez, olej, przyprawy, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę, dokładnie łączymy. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.
    Dressing łączymy z warzywami, przekładamy do lodówki na min. 30 minut.

Komentarze do przepisu (7)

kucharka-amatorka 19 czerwca 2018
Ta sałatka cieszy oczy i podniebienie.
fafiatko 19 czerwca 2018
Z olejem sezamowym musi swietnie sie komponowac!
bryssska 19 czerwca 2018
Świetne połączenie, pięknie wygląda ;-d
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1/2 małej główki kapusty pekińskiej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 mała puszka groszku konserwowego
  • 1 łyżka majonezu
  • 50 ml oleju sezamowego
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • cukier
  • sól, pieprz
Składniki