Sałatka z kapusty pekińskiej

Sałatka z kapusty pekińskiej
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: mari
Nie ma co się oszukiwac, sałatka jest niezdrowa, ale dla tego smaku warto od czasu do czasu zgrzeszyc :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską drobno szatkujemy, dodajemy do niej drobno pokrojone jajka, kukurydzę oraz fasolę.

  2. Piersi z kurczaka kroimy na małą kostkę, prószymy przyprawą do kurczaka i smazymy na rumiano. Kiedy przestygnie dodajemy do reszty składników. Na koniec kruszymy makaron z zupki chińskiej i dodajemy wszystkie załączone do niej przyprawy. Całośc jeszcze solimy, pieprzymy według uznania i mieszamy z majonezem.

  3. Sałatka nadaje się do jedzenia po około 2 godzinach, kiedy smaki się przejdą, a makaron zmięknie i spęcznieje pod wpływem soków.

Komentarze do przepisu (2)

Hakmet 20 lutego 2010
Zgadza sie, jest pyszna, choc ja znam wersje troszke inna. Ale tez jet smaczna :)
danjolka5 23 lutego 2010
muszę wyprobować,na pewno pyszna.Pozdrawiam.
Składniki
Składniki