Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatka "na czasie" - z kalafiorem i fasolką szparagową:) Możemy ją przygotować jako dodatek do mięsa z grilla. Możemy też wykorzystać warzywa pozostałe po obiedzie i przyrządzić pyszne danie kolacyjne:)
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3321
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 788
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 727
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3321
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 788
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 727
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupki i kroimy w dużą kostkę. Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Kalafiora dzielimy na różyczki i również gotujemy w osolonej wodzie. Warzywa odsączamy i studzimy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. /Jeśli nie lubimy surowych pieczarek możemy je wcześniej obgotować 2-5 min w osolonej wodzie/ Na półmisku układamy pokrojone jajka na przemian z różyczkami kalafiora i pokrojoną fasolką szparagową. Następnie dodajemy plasterki pieczarek, pomidory koktajlowe i rozkładamy pokruszony ser feta. Schłodzony jogurt grecki mieszamy z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem i polewamy składniki na półmisku.