Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wybierając się na lokalny ryneczek warzywny nie mogę oprzeć się pięknej kolorystyce warzyw. I ten urzekający zapach świeżości, który unosi się w powietrzu! No nie mogę się powstrzymać i kupuję wszystkiego po trochu. W domu dopiero zaczynam się zastanawiać jak to wszystko przerobić, żeby nic się nie zmarnowało :) I tak pod młotek poszły tym razem brokuł i kalafior. Powstała sałatka bardzo chrupiąca i orzeźwiająca.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22485
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22485
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 99
Składniki
Brokuł i kalafior gotowałam w wodzie z odrobiną cukru i soli, tak, aby pozostały chrupiące. Odstawiłam do całkowitego wystudzenia i odparowania wody. Następnie podzieliłam na bardzo drobne różyczki. Lencz, paprykę, jabłko i jajko pokroiłam w drobną kosteczkę. Wszystkie warzywa połączyłam w misce, skropiłam sokiem z cytryny, dodałam starty na drobnej tarce czosnek, majonez, sól, cukier, pieprz i wszystko dokładnie wymieszałam. Sałatka powinna postać co najmniej pół godziny w lodówce, aby smaki dobrze się zintegrowały.