Sałatka z jajkiem i bekonem

Sałatka z jajkiem i bekonem
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
sałatka która nadaje sie zarówno na śniadanie jak i kolocje

Składniki

  • sałata roszponka
  • 3 jajka
  • 100 g bekonu w plastrach
  • 3 małe ogórki
  • 5 rzodkiewek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżeczki octu winogronowego można użyć innego
  • 0,5 łyżeczki cukru

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo.
    Bekon usmażyć na chrupiące chipsy.
    Sałatę umyć.
    Z oliwy octu i musztardy i cukru przygotować sos do sałatki.

  2. Ugotowane jajka pokroić na ćwiartki.Usmażony bekon pokroić na kawałki ok 5 cm.
    Ogórka pokroić w krążki.Rzodkiewkę w drobną kostkę.
    Do miski włożyć sałatę, ogórki,rzodkiew,bekon i jajka i na koniec polać przygotowanym wcześniej sosem.



    SMACZNEGO!!!

Komentarze do przepisu (2)

Futka 22 października 2014
Świetne połączenie składników - sałatka musi być pyszna :)
monikagotuje 22 października 2014
Dziekuje,tak jak dla mnie faine smaki polecam do wyprobowania:)
Składniki
  • sałata roszponka
  • 3 jajka
  • 100 g bekonu w plastrach
  • 3 małe ogórki
  • 5 rzodkiewek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżeczki octu winogronowego można użyć innego
  • 0,5 łyżeczki cukru
Składniki