Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kilku prostych składników, czyli gotowane jajka, podsmażone pieczarki, szczypiorek i łyżka majonezu. Bez udziwnień, szybko i pysznie. U nas sprawdza się na sobotnio- niedzielne śniadanka:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Pieczarki umyć, pokroić w plastry, podsmażyć na masełku do zarumienienia. Wystudzić, drobno pokroić. Szczypiorek posiekać.
Wszystkie składniki połączyć z łyżką majonezu, dodać sól i pieprz do smaku. Schłodzić kilka chwil w lodówce. Podawać na grzance, bagietce lub wyjadać prosto z miseczki :)