Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka, która może być podana na śniadanie, kolacje czy mały poczęstunek dla gości. Może stanowić również przekąskę przed daniem głównym. W Święta Wielkanocne będzie wybitnie smakować podana ze śledziem, w towarzystwie pieczonej białej kiełbasy lub z tradycyjnym schabowym :)
mały garnek do gotowania, sitko, nóż, deska do krojenia, salaterka
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 161
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 69
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1129
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 161
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 69
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1129
Składniki
Nieobranego ziemniaka ugotować do miękkości, przelać lodowata wodą i obrać. Pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Białą część pora pokroić w cienkie krążki, przelać wrzątkiem na sitku, wystudzić.
Ziemniaka i jajka pokroić w grubszą kostkę, dodać por, majonez, curry, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Przełożyć do salaterki, schłodzić w lodówce przed podaniem.