Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka która zawsze pierwsza znika ze stołu.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Mięso kroimy w kosteczkę. Pora ( można wyparzyć), przeciąć na pół i pokroić w piórka. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie z dodatkiem miodu i odcedzić. Ananasa kroimy w 1- centymetrowe cząstki. Kukurydzę odcedzamy. Łączymy wszystkie składniki, doprawiamy i odstawiamy do lodówki . Bardzo dobrze smakuje następnego dnia. Przed podaniem możemy dodać odrobinę majonezu.