Sałatka z indykiem i mozarella

Sałatka z indykiem i mozarella
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: evanion
Pyszna i syta sałatka idealna na każdą porę dnia. Szybka i łatwa.

Składniki

  • Pierś z indyka (pieczona lub wędzona) 250g
  • Ser mozarella 200g
  • Papryka czerwona 2sztuki
  • Kukurydza 1puszka
  • Groszek 1puszka
  • Marchew 2sztuki
  • Fasola czerwona 1puszka
  • Jogurt naturalny 1sztuka
  • Majonez 2-3łyżki
  • Czosnek 2-4ząbki, koperek, pieprz, sól

Przygotowanie

  1. Paprykę, marchew, mozzarellę i indyka kroimy w kostkę (mozzarellę kroje gdy mam ją w kulce, gdy mam w małych kulkach, daje je w całości).
    Pokrojone składniki wrzucamy do miski i dodajemy kukurydzę, groszek i fasolę. Wszystko solimy i pieprzymy odrobinę i mieszamy.

  2. Do miseczki wlewamy jogurt, dodajemy majonez, sól i pieprz oraz koperek i drobno posiekany czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy.

    Ja sałatkę polewam sosem na talerzu, ale można również sos wlać do miski i wymieszać z sałatką.

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 31 sierpnia 2013
Uwielbiam takie sałatki, mogę jeść na okrągło :))
Składniki
  • Pierś z indyka (pieczona lub wędzona) 250g
  • Ser mozarella 200g
  • Papryka czerwona 2sztuki
  • Kukurydza 1puszka
  • Groszek 1puszka
  • Marchew 2sztuki
  • Fasola czerwona 1puszka
  • Jogurt naturalny 1sztuka
  • Majonez 2-3łyżki
  • Czosnek 2-4ząbki, koperek, pieprz, sól
Składniki