Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca sałatka z kolorowymi świeżymi warzywami,korniszonami, polędwicą sopocką oraz chrupiącymi grzankami.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 210
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 210
Składniki
Sałatę rwiemy na kawałki. Papryki, polędwicę i kalarepę kroimy w kostkę. Rzodkiewki kroimy w półplasterki lub także w kostkę. Korniszony kroimy na pół lub na mniejsze kawałki. Sos: olej mieszamy z sokiem z cytryny i przyprawami do smaku. Przygotowany sos dodajemy do pokrojonych wcześniej składników, mieszamy i odstawiamy, Kromki chleba /najlepiej lekko czerstwego/ kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy pokrojony chleb i smażymy od czasu do czasu mieszając do czasu aż będzie chrupiący. W czasie smażenia oprószamy przygotowanymi przyprawami. Grzanki dodajemy na wierzch sałatki tuż przed podaniem - jeśli dodamy je zbyt wcześnie lub wymieszamy z sosem szybko zmiękną.