Sałatka z gruszką i serem pleśniowym

Przepis dnia 2010-02-04
Sałatka z gruszką i serem pleśniowym
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: granita
Elegancka sałatka, wspaniała na przyjęcie lub romantyczną kolację.

Składniki

Przygotowanie

  1. Miód, ocet, sok, musztardę i oliwę wymieszać razem. Orzechy uprażyć na patelni przez około pół minuty a następnie dodać syrop klonowy, mieszając prażyć przez kolejne pół min.

  2. Na talerzu ułożyć liście szpinaku, posypać, orzechami, pokruszonym serem i pokrojona w plasterki gruszka (jeśli sałatka jest przyrządzana dużo wcześniej przed podaniem proponuje skropić gruszkę sokiem z cytryny żeby nie zbrązowiała) Całość polać sosem

Komentarze do przepisu (4)

mniamu 03 lutego 2010
mmm...moje smaki. ale dodam jeszcze rukolę i może troszkę cykorii żeby przełamać słodycz gruszki i syropu... Czytaj całość »
mmm...moje smaki. ale dodam jeszcze rukolę i może troszkę cykorii żeby przełamać słodycz gruszki i syropu klonowego...do ulubionych!
Grazenka 03 lutego 2010
smacznie wygląda i pewnie tak smakuje....coś dla mnie! uwielbiam te składniki.
dziękuję za przepis i dodaje do... Czytaj całość »
smacznie wygląda i pewnie tak smakuje....coś dla mnie! uwielbiam te składniki.
dziękuję za przepis i dodaje do ulubionych :)
Konto usunięte 03 lutego 2010
Mmmmm... :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki