Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowo i pysznie
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 34
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3293
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 34
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3293
Składniki
Sos : wszystkie składniki połączyłem, dokładnie wymieszałem, aby w efekcie powstała emulsja. Orzechy piniowe uprażyłem na suchej patelni. Gruszkę obrałem, usunąłem gniazda nasienne, pokroiłem w kostkę. Awokado obrałem pokroiłem w kostkę, skropiłem sokiem z cytryny. Z granatu wyłuskałem ziarna. Odłożyłem 4 łyżki ziarenek. Z pozostałych wycisnąłem sok.
Na talerzu rozłożyłem sałatę ( insalatina ), na niej pokroją gruszkę, awokado, ricottę. Polałem sosem, ale nie po gruszce i awokado ( zmienią kolor ). Całość posypałem uprażonymi orzeszkami, doprawiłem świeżo zmielonym pieprzem.