Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do pracy,prosta w wykonaniu i super zbalansowana satka z suszonymi figami i komosa ryżowa . Czy komosa ryżowa jest zdrowa? Oczywiście !jest źródłem witaminy E, D oraz z grupy B oraz wielu minerałów jak cynk, magnez, potas, wapń czy żelazo. Charakteryzuje się również wysoką zawartością przeciwutleniaczy, które neutralizują rozwój wolnych rodników.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 100
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1790
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 100
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1790
Składniki
Komose gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedzamy (upewnijmy się ,że nie zalega woda ,dobrze jest w sitku przemieszac kilka razy )w między czasie robimy sos z podanych składników i dobrze mieszamy ,odstawiamy . Łodygę selera dobrze myjemy wraz z liśćmi sałaty rzymskiej (lubią być okropnie brudne ) Osuszamy ,seler przekrajamy wzdłuż tak by wyszła nam drobną kosteczka . Liście sałaty rwiemy bądź kroimy na nie za duże kawałki ,przekładamy do miski wraz z selerem i komosą. Ser i figi kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do reszty składników . Dodajemy płatki chili ️ tylko nie za dużo i solimy , wszystko mieszamy i dodajemy sos ,ponownie mieszamy ,jeśli trzeba doprawiamy i dodajemy nasiona słonecznika