Sałatka z fasolki szparagowej, pomidorów, sera feta i rzodkiewki

Sałatka z fasolki szparagowej, pomidorów, sera feta i rzodkiewki
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Pyszna i lekka sałatka, którą można zrobić błyskawicznie.

Składniki

  • 300 g zielonej fasolki
  • 3 rzodkiewki
  • 1 pomidor
  • 100 dag sera feta
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny

Przygotowanie

  1. Obcinamy obie końcówki z fasolek. Oczyszczone fasolki przekładamy go garnka z wrzącą, osoloną wodą i gotujemy do momentu, aż będą al dente. Odcedzamy i studzimy.

  2. Pomidory kroimy w półksiężyce, rzodkiewki w plasterki.

  3. Ser feta kroimy w drobną kosteczkę.

  4. Na fasoli układamy pokrojone pomidory i rzodkiewki. Na wierzchu układamy ser feta.

  5. W miseczce mieszamy olej, oliwę, sok z cytryny. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i polewamy sałatkę tuż przed podaniem.

  6. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (1)

basiliana 14 czerwca 2018
Bardzo smakowite połączenie, w sam raz na lato.
Składniki
  • 300 g zielonej fasolki
  • 3 rzodkiewki
  • 1 pomidor
  • 100 dag sera feta
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny
Składniki