Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i lekka sałatka, którą można zrobić błyskawicznie.
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 372
Polecam.
Odsłon: 68
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 90
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 372
Polecam.
Odsłon: 68
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 90
Składniki
Obcinamy obie końcówki z fasolek. Oczyszczone fasolki przekładamy go garnka z wrzącą, osoloną wodą i gotujemy do momentu, aż będą al dente. Odcedzamy i studzimy.
Pomidory kroimy w półksiężyce, rzodkiewki w plasterki.
Ser feta kroimy w drobną kosteczkę.
Na fasoli układamy pokrojone pomidory i rzodkiewki. Na wierzchu układamy ser feta.
W miseczce mieszamy olej, oliwę, sok z cytryny. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i polewamy sałatkę tuż przed podaniem.
Smacznego :)