Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na czosnek niedźwiedzi trwa krótko, dlatego warto nacieszyć się jego smakiem, kiedy jest dostępny. Możemy przygotować z niego pesto, dodać go do sosów i zup, zamrozić, przyrządzić z jego udziałem masełko ziołowe lub dodać do lekkiej sałatki. Sałatka z czosnku niedźwiedziego z dodatkiem gotowanych na twardo jajek, ogórków gruntowych i twarogu to świetna propozycja na lekkie śniadanie lub kolację. Sałatkę można wymieszać z majonezem, ze śmietaną lub gęstym jogurtem naturalnym. Doprawiona świeżo mielonym pieprzem i solą smakuje rewelacyjnie!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Składniki
Jajka gotujemy na twardo (przez 10 minut we wrzącej, osolonej wodzie). Ugotowane jajka przelewamy zimną wodą, obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Czosnek niedźwiedzi płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
Ogórki obieramy i kroimy w kostkę.
Twaróg rozdrabniamy widelcem.
Wszystkie składniki przekładamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy jogurt naturalny. Całość mieszamy.
Sałatkę z czosnku niedźwiedziego podajemy od razu po przyrządzeniu.