Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka,pyszna,prosta salatka.Idealna do cięzszych potraw lub jako danie samodzielne.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 175
Polecam.
Odsłon: 849
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 137
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9257
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 175
Polecam.
Odsłon: 849
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 137
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9257
Składniki
Wszystko kroimy: Kapustę drobno siekamy,pomidorki koktajlowe kroimy na pół ,ogórka w kostkę,,cebule w drobniutkie piórka,paprykę w wąskie paseczki,oliwki na pół,feta w większą kostkę.
Sos: Oliwę( ok pół szkalnki) wlewamy do małego słoika,do oliwy wyciskamy czosnek,dodajemy zioła ( ok.1 łyżeczki),solimy i pieprzymy do smaku,wrzucamy ok. 2 łyżeczek musztardy. Słoik zakręcamy i mocno trzepiemy ,jak szejkerem:-) Musi powstać w miarę jednolita emulsja. Wszystkie składniki dajemy do dużej miski( musi byc duża,bo musimy to wszystko potem delikatnie wymieszać zeby nam się feta nie połamała) .Po wymieszaniu składników polewamy calość sosem. UWAGA: Sosem polewamy przed samym podaniem. Jeśli chodzi o sos to podaje tylko przybliżone ilości ziół,musztardy czy czosnku. Jeśli oczywiście ktoś uzna,że w sosie za dużo jest czosnku,ziol czy musztardy to może te ilości zmniejszyć czy zwiększyć.Ja podałam jedynie ilości,które odpowiadają mojemu smakowi :-)Pozdrawiam