Sałatka z czerwoną fasolą, serem i selerem

Sałatka z czerwoną fasolą, serem i selerem
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Sałatka z czerwoną fasolą, żółtym serem i selerem jest znakomita podczas niespodziewanej wizyty gości. Taka awaryjna propozycja, ale jakże pyszna! Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 1 puszka czerwonej fasolki
  • 180 gramów selera ciętego w zalewie octowej
  • 125 gramów sera edamskiego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka śmietany 12%
  • 1,5 łyżki majonezu
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

  1. • Fasolkę i selera odsączamy z zalewy
    • Selera kroimy na mniejsze kawałki
    • Ser kroimy w kostkę a czosnek drobno siekamy
    • Składniki mieszamy że sobą, dodajemy majonez, śmietanę, sól i pieprz do smaku
    • Całość mieszamy i podajemy do stołu

Komentarze do przepisu (4)

konhambos 17 grudnia 2018
Ciekawe polaczenie smaków. Wyglada zachecajaco.
Nevermore 17 grudnia 2018
Często taką robimy, jest pyszna :)
pelen_brzuszek 17 grudnia 2018
proste, szybkie i smaczne :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 puszka czerwonej fasolki
  • 180 gramów selera ciętego w zalewie octowej
  • 125 gramów sera edamskiego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka śmietany 12%
  • 1,5 łyżki majonezu
  • Sól i pieprz
Składniki