Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa i pożywna.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 60
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 281
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 60
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 281
Składniki
Fasolkę namoczyć na noc i następnego dnia ugotować w nowej wodzie. Jajka ugotować na twardo, a następnie obrać i drobno pokroić. Pokroić w kostkę również ogórki, obrane avocado i umytą paprykę. Czosnek przepuścić przez praskę. Obraną marchewkę i obrany batat ugotować. Po wystudzeniu marchewkę pokroić w kostkę. Sałatkę doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Przygotować sos. Batat zmiksować w blenderze z jogurtem, musztardą, solą i pierzem. Sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.