Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewiele kalorii, za to dużo witamin to podstawowe zalety lekkich warzywnych sałatek
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 158
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 158
Składniki
Cykorie oczyściłem, opłukałem, usunąłem głąby i ponownie umyłem w letniej wodzie. Kolby podzieliłem na listki, osuszyłem. Kilka odłożyłem do dekoracji, resztę pokroiłem w paseczki. Jabłko umyłem, pokroiłem w ćwiartki, po usunięciu pestek pokroiłem w ósemki. Pomarańczę obrałem, wykroiłem cząstki, każdą przekroiłem na pół. Owoce wymieszałem z pokrojoną cykorią. Jogurt wymieszałem z olejem, sokiem z cytryny i octem. Sos doprawiłem solą i pieprzem, polałem sałatkę i delikatnie wymieszałem. Sałatkę wyłożyłem na talerze. Kiełki rzodkiewki opłukałem gorącą wodą, dokładnie osączyłem i razem z pestkami dyni dodałem do sałatki.