Sałatka z ciecierzycą i brokułem

Sałatka z ciecierzycą i brokułem
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Zdrowa i sycąca kolorowa sałatka z brokułem, ciecierzycą, szynką, pomidorami, roszponką i migdałami.

Składniki

  • Ciecierzyca - 1 puszka
  • Brokuł - 200g
  • Pomidor - 2 szt
  • Pomidory suszone - 3 plastry
  • Szynka (cienkie plastry) - 100g
  • Roszponka - 1 garść
  • Płatki migdałowe - 1 garść
  • Olej - 2 łyżki
  • Sos - tym razem użyłam gotowego sosu włoskiego w proszku

Przygotowanie

  1. Brokuła dzielimy na małe różyczki, wkładamy do gotującej się wody na około 2 minuty, potem przelewamy zimną wodą.

    Szynkę kroimy w paski i przesmażamy na patelni na odrobinie oleju.

    Pomidory i pomidory suszone kroimy. Wszystkie warzywa i szynkę mieszamy. Dodajemy olej wymieszany z sosem włoskim.

    Przed podaniem posypujemy płatkami migdałowymi.

Komentarze do przepisu (1)

Agusiowesmakolyki 25 stycznia 2020
Smacznie i zdrowo :)
Składniki
  • Ciecierzyca - 1 puszka
  • Brokuł - 200g
  • Pomidor - 2 szt
  • Pomidory suszone - 3 plastry
  • Szynka (cienkie plastry) - 100g
  • Roszponka - 1 garść
  • Płatki migdałowe - 1 garść
  • Olej - 2 łyżki
  • Sos - tym razem użyłam gotowego sosu włoskiego w proszku
Składniki