Sałatka z chipsami z boczku

Sałatka z chipsami z boczku
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: KORAL
Chrupiąca sałatka z dodatkiem chrupiących chipsów. Wszystko wystarczy delikatnie skropić sosem winegret.

Składniki

  • sałatka roszponka 125 g
  • kolorowa sałata ok. 70 g
  • 4 szalotki
  • 12 rzodkiewsk
  • 6 długich plasterków boczku
  • Sos: 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Rzodkiewki nacinamy nożem i moczymy w zimnej wodzie nawet kilka godzin.

    Szalotkę kroimy wzdłuż w cienkie paski, wkładamy do zimnej wody aby jeszcze bardziej z delikatniała.

    Sos. Sól i pieprz ucieramy z sokiem z cytryny, dodajemy oliwę.

    Opłukane i osuszone sałaty wykładamy na talerz, posypujemy kawałkami cebuli, rozkładamy rzodkiewki i kawałki przesmażonego boczku. Całość skrapiamy sosem.

Składniki
  • sałatka roszponka 125 g
  • kolorowa sałata ok. 70 g
  • 4 szalotki
  • 12 rzodkiewsk
  • 6 długich plasterków boczku
  • Sos: 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz
Składniki