Sałatka z cheddarem i sosem miodowo-musztardowym

Sałatka z cheddarem i sosem miodowo-musztardowym
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Sałatka z selerem marynowanym, papryką, brzoskwinią i serem cheddar. Do tego lekki sos miodowo-musztardowy - pycha

Składniki

Przygotowanie

  1. Seler odcedzamy na sitku. Dodajemy do niego kukurydzę i pokrojone oliwki, cebulki, paprykę i brzoskwinię. Ser kroimy w słupki, lub ścinamy na tarce na grubych oczkach - ja wolę ser w kawałkach.
    Składniki na sos mieszamy, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

    Sałatkę polewamy sosem i przyprawiamy pieprzem do smaku. Zostawiamy w lodówce na kilka godzin do przegryzienia.

Komentarze do przepisu (1)

kuchmariola63 26 sierpnia 2019
Super :)
Składniki
Składniki