Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z burratą to pomysł na drugie śniadanie lub oryginalną przystawkę. Bazyliowe pesto świetnie podkręca smak sera i warzyw. Pamiętaj, aby robiąc pesto nie zmiksować składników na zbyt gładką pastę, orzechy powinny być wyczuwalne.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 281
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 281
Składniki
Parmezan zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Liście bazylii umyj i osusz. Przełóż do blendera. Dodaj pozostałe składniki i przyprawy, wszystko zmiksuj.
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze części.
Pomidorki przekrój na pół, a ogórka pokrój w plastry.
Awokado przekrój na pół, pozbądź się pestki i za pomocą łyżki wyjmij miąższ. Pokrój w plastry.
W misce umieść sałatę, pomidorki, ogórka, awokado i oliwki. Wyłóż ser i przy użyciu widelca, poszarp go na mniejsze części. Całość polej wcześniej przygotowanym pesto.
Sałatkę z burratą podawaj od razu po przygotowaniu.