Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Składniki
Buraki ugotować w łupinach. Obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę oraz paprykę pokroić w kostkę i gotować 15 minut z cukrem , wodą , solą i octem. Po ugotowaniu dodać starte buraczki i jeszcze raz doprowadzić do zagotowania , dodać oliwę i gorące wkładać do słoików. Wystarczy dokładnie zakręcić słoik. Nie pasteryzujemy słoików. Buraczki są świetne na zimno do dań obiadowych jako sałatka oraz jako dodatek do kanapek.