Sałatka z buraczków i sera koziego według Ewy Wachowicz

Sałatka z buraczków i sera koziego według Ewy Wachowicz
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Ewa_Gotuje
Sałatka z pieczonych buraków i koziego sera.

Składniki

  • 4 - buraki czerwone
  • 200 g - sera koziego
  • 200 ml - mleka kokosowego
  • garść żurawiny
  • 1 szklanka - soku malinowego
  • 1 gałązka - tymianku
  • 1 łyżka - soku z cytryny
  • kilka pomidorów suszonych
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Buraki dokładnie umyć, obrać i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, posypać posiekanym tymiankiem. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piec przez ok. 30 minut.

  2. W osobnym naczyniu wymieszać żurawinę z sokiem z malin i odstawić na ok. 20 minut. Gdy zmiękną, podgrzać na patelni – do momentu, aż powstanie mus.

  3. Ser pokroić w kostkę, wymieszać z upieczonymi burakami i mlekiem kokosowym. Dodać mus. Całość ozdobić posiekanym tymiankiem i suszonymi pomidorami.

Składniki
  • 4 - buraki czerwone
  • 200 g - sera koziego
  • 200 ml - mleka kokosowego
  • garść żurawiny
  • 1 szklanka - soku malinowego
  • 1 gałązka - tymianku
  • 1 łyżka - soku z cytryny
  • kilka pomidorów suszonych
  • sól
  • pieprz
Składniki