Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tej surówce, która może być świetnym pikantnym dodatkiem do obiadu lub kolacji, usłyszeliśmy, gdy pewnego razu dostaliśmy cały bukiet porów! Cóż począć z tyloma PORAMI?! Oto proste i smaczne rozwiązanie:
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 17
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 17
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Składniki
Pory starannie myjemy, kroimy wzdłuż a następnie w półtalarki, jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę a ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Sałatkę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieszamy z sosem zrobionym z majonezu i jogurtu. A najlepiej smakuje zrobiona z własnego sera żółtego! Dwie takie sałatki i bukiet porów zjedzony…