Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest bardzo prosta do wykonania. Znakomicie nadaje się, jako dodatek do grilowanych dań. Jest lekka i naprawdę smaczna. Polecam!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Brokuł ugotujcie, ale nie może być rozgotowany, ostudźcie i pokrójcie na spore różyczki. Jajka ugotujcie na twardo i gdy będą już wystudzone pokrójcie na ćwiartki. Pomidory sparzcie, obierzcie ze skórki i pokrójcie na ósemki. Wszystkie trzy składniki układajcie po kolei na dużym talerzu, najpierw brokuł, potem jajka i pomidory. Na końcu zmieszajcie jogurt z majonezem, doprawcie pieprzem i polejcie sałatkę. Potem jeszcze tylko posypcie wszystko posiekaną natką pietruszki. Smacznego!