Sałatka z brązowym ryżem, wędzonym kurczakiem i kukurydzą

Sałatka z brązowym ryżem, wędzonym kurczakiem i kukurydzą
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"

Składniki

  • 1 wędzona pierś z kurczaka
  • 1 torebka ugotowanego brązowego ryżu
  • 2 plastry ananasa
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 2 ogórki konserwowe
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • Sól sodowo - potasowa
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. Pierś dokładnie pokrój w drobną kostkę 5x5 mm. Tak samo postąp z ogórkami, posiekaj natkę pietruszki, ananasa pokrój na małe kawałki.

  2. Wszystkie składniki wymieszaj razem w misce, dodaj majonez i dopraw solą i pieprzem.

  3. Gotową sałatkę udekoruj świeżymi listkami natki pietruszki i kawałkami ananasa.

Składniki
  • 1 wędzona pierś z kurczaka
  • 1 torebka ugotowanego brązowego ryżu
  • 2 plastry ananasa
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 2 ogórki konserwowe
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • Sól sodowo - potasowa
  • Pieprz
Składniki