Sałatka z boczniakami

Sałatka z boczniakami
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Sałatka z boczniakami, nie tylko zaskakuje doborem wydawałoby się nie pasujących do siebie składników, ale przede wszystkim idealnie skomponowanym smakiem.

Składniki

  • Boczniak 100 g
  • Rukola - duża garść
  • Gruszka Rocha połówka
  • 20 g orzechów włoskich
  • Sos sojowy jasny 1 łyżeczka
  • Miód 1 łyżeczka
  • Sól do smaku
  • Natka pietruszki Parsley
  • Oliwa z oliwek

Przygotowanie

  1. Boczniaki pokrój na mniejsze kawałki, posól i usmaż na rumiano z dwóch stron na oliwie.

  2. Ułóż na talerzu umytą i osuszoną garść rukoli.

  3. Na rukoli rozłóż usmażone grzyby.

  4. Gruszkę pokrój w plasterki i dodaj do sałatki.

  5. Całość posyp posiekanymi orzechami włoskimi.

  6. Zmieszaj sos sojowy z miodem i polej równomiernie sałatkę.

  7. Udekoruj natką pietruszki.

Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 15 stycznia 2019
Fajna sałatka i super połączenie smakowe. Pyszne jedzonko :)
GlobusKulinarny 17 stycznia 2019
Dziękuję :)
Składniki
  • Boczniak 100 g
  • Rukola - duża garść
  • Gruszka Rocha połówka
  • 20 g orzechów włoskich
  • Sos sojowy jasny 1 łyżeczka
  • Miód 1 łyżeczka
  • Sól do smaku
  • Natka pietruszki Parsley
  • Oliwa z oliwek
Składniki