Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4798
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 940
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 227
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4798
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 940
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 227
Składniki
Bób wrzucić do 1,5 litra wrzącej wody i gotowaćć 25-30 minut.Pięc minut przed końcem gotowania wsypać łyżkę soli.Po odceniu można oplukać zimną wodą,zeby szybciej ostygł.Na patelni rozgrzć łyżkę oliwy i usmarzyć na niej boczek,pokrojony w poprzeg na centymetrowe kawałki.Kiedy się przyrumieni .połączyć go ,wraz z wytopionym tłuszczem,oraz z suszonymi pomidorami pociętymi w bardzo cienkie paski.Dodać ocet,reszte oliwy,przeciśniety przez prasę czosnek,wymieszć i doprawić solą oraz pieprzem.